Litteraturhjørnet

en blog om bøger

Romaner (oversatte)

Douglas Stuart: Unge Mungo

Glasgow i 90'erne. Fattigdom, had og overlevelse er en del af hverdagen for mennesker i arbejderkvarterene. Midt i dette vokser en helt særlig dreng op. En dreng som ikke ligner alle de andre. Unge Mungo er en fortælling om overlevelse, identitet, kærlighed og homoseksualitet.
Læs mere

Emma Hamberg: Je M’appelle Agneta

En humoristisk fortælling om kvinden Agneta, som får nok af dagligdagen i Sverige, og på egen hånd rejser til Provence i Frankrig for at blive Au Pair for en ældre, dement mand.
Læs mere

Lize Spit: Jeg er her ikke

En meget stærk roman om psykisk sygdom, og hvordan pårørende ofte glemmes og overlades til sig selv i forløbet. Da Simon forandres gør Leo det også, men hun føler sig meget alene og oplever ikke megen forståelse fra omverdenen.
Læs mere

Linda Olsson: Langsomt lukker jeg døren

Hvad sker der med en, når det værst tænkelige sker. Når verden som man kender den forandres. Dette er en særligt følsom bog, som handler om, hvordan man genfinder sig selv og lysten til livet.
Læs mere

Natasha Lester: Huset på Rivieraen

Natasha Lester har skrevet endnu en storslået roman, som sætter fokus på nogle af de mennesker, som under 2. Verdenskrig satte deres liv på spil for kunsten i det tysk-besatte Paris. Begivenhederne trækker tråde helt op til 2015, hvor et af de stjålne malerier får betydning i en nutidig kontekst.
Læs mere

Geir Gulliksen: Den jeg skulle blive

Romanens hovedperson, Henning, er en midaldrende far til to piger, nyligt skilt for anden gang og ansat på et reklamebureau, fordi den forfattergerning, som egentligt er hans passion, ikke rigtigt giver brød på bordet. Vi møder ham således første gang på vej til arbejde - på cykel og iført en ny habit med korte bukser.
Læs mere
Geir Gulliksen

Hiromi Kawakami: Nakanos genbrugsbutik

"Nakanos genbrugsbutik" er en fin og sjældent underfundig fortælling, som med sin ligefremhed ikke puster sig op til at være mere, end dens vinger kan bære. Nemlig en rigtig dejlig læseoplevelse, som jeg kun kan anbefale at du, kære anmelderlæser, glæder dig selv med.
Læs mere

Elena Ferrante: Voksnes løgnagtige liv

Elena Ferrante er en mester i at beskrive unge piger og deres kradse sindelag. Det gør hun eminent i sin gennembrudsroman, Den geniale veninde og de tre efterfølgende bind, og det gør hun igen her.
Læs mere
Voksnes løgnagtige liv

Celeste Ng: Alt det jeg aldrig fortalte dig

"Det var et tegn, tænkte Marilyn. Det var for sent for hende. Men det var ikke for sent for Lydia. Marilyn ville ikke som sin egen mor puffe sin datter i retning af mand og hus og et trygt liv i ufrihed. Hun ville hjælpe Lydia med at opnå alt det, hun havde evnerne til."
Læs mere

Matias Faldbakken: Vi er fem

Vi er fem foregår i den lille norske bygd, Råset, og handler om Tormod og hans familie, som består af hustruen, Siv, og børnene, Alf og Helene. Men hov, det er jo kun fire! Hvem er den femte? Bogen hedder jo Vi er fem?
Læs mere

Michael Frank: Den fabelagtige familien Frank

Jeg er normalt ikke den store læser af biografier og erindringsromaner, men denne holdt mig fanget som kun den bedste roman ellers kan, og bevidstheden om, at der var tale om reelt levet liv, lagde derudover kun intensitet til læseoplevelsen. Ja, jeg fristes til at kalde udgivelsen for fabelagtig og det i dobbelt forstand – fabelagtigt god og fabel-agtig - som i eventyrlig og med en morale til slut.
Læs mere

Alex Michaelides: Den tavse patient

Alicia Berenson er en anerkendt kunstmaler, gift med en kendt modefotograf, Gabriel, der elsker hende overalt på jorden. De lever et overskudsliv i deres store hus midt i London, men alligevel bliver Gabriel fundet død en aften - antageligt skudt af Alicia, da alle spor peger på hende. Problemet er dog, at hun fra den aften ikke har mælet et ord. Og dermed heller ikke har kunnet forsvare sig selv eller fortælle sin version.
Læs mere

Jonas Hassen Khemiri: Farklausulen

Farklausulen handler om en ung mand, far til to og selvstændig bogholder på forældreorlov. Hans far er tyrkisk, men efter at være blevet skilt fra sin danske hustru, er han flyttet tilbage til Tyrkiet. Og det er så her, farklausulen kommer ind i billedet.
Læs mere

Colson Whitehead: Drengene fra Nickel

Bedst som man tænker, at dette er en feel-good historie om en farvet dreng i sydstaterne, der i forlængelse af Borgerrettighedskampen får et bedre liv end end sine forfædre, så drejer historien af – ned ad en noget mere dyster vej. Hen til Nickel Academy.
Læs mere

Chloe Benjamin: De udødelige

“De udødelige” er fortællingen om de fire søskende, Simon, Klara, Daniel og Varya Gold og deres liv fra 1969 til 2010. De har alle som børn fået spået deres dødsdato. Men tror de overhovedet på det, og hvordan lever de med den viden?
Læs mere

Liane Moriarty: Et fængslende møde

I “Et fængslende møde” tager forfatteren Frances Welty til wellness-centeret Tranquillum House - nærmest som en slags flugt og efter anbefaling af en veninde. Det kommer til at forandre hendes liv.
Læs mere

Kewin Kwan: Millionæren fra Singapore

Nicholas Young og Rachel Chu falder for hinanden i New York. Rachel er lykkeligt udvidende om, at Nicholas er en af Asiens rigeste og mest eftertragtede ungkarle, indtil hun langsomt opdager en ufattelig verden, hun ikke vidste fandtes.
Læs mere
Millionæren fra Singapore

Tom Rachman: Den italienske mester

Bear Bavinsky er en amerikansk, verdensberømt kunstmaler, der i 1955 bor i Rom med sin canadiske kone, Natalie, og deres fem-årige søn, Charles, også kaldet Pinch. Her starter historien om Charles Bavinsky, som gennem en stor del af sit liv beundrer sin far, indtil han en dag får øjnene op for farens egentlige karakter.
Læs mere