Romaner (oversatte)

Geir Gulliksen: Den jeg skulle blive

Romanens hovedperson, Henning, er en midaldrende far til to piger, nyligt skilt for anden gang og ansat på et reklamebureau, fordi den forfattergerning, som egentligt er hans passion, ikke rigtigt giver brød på bordet. Vi møder ham således første gang på vej til arbejde - på cykel og iført en ny habit med korte bukser.
Læs mere
Geir Gulliksen

Hiromi Kawakami: Nakanos genbrugsbutik

"Nakanos genbrugsbutik" er en fin og sjældent underfundig fortælling, som med sin ligefremhed ikke puster sig op til at være mere, end dens vinger kan bære. Nemlig en rigtig dejlig læseoplevelse, som jeg kun kan anbefale at du, kære anmelderlæser, glæder dig selv med.
Læs mere

Celeste Ng: Alt det jeg aldrig fortalte dig

"Det var et tegn, tænkte Marilyn. Det var for sent for hende. Men det var ikke for sent for Lydia. Marilyn ville ikke som sin egen mor puffe sin datter i retning af mand og hus og et trygt liv i ufrihed. Hun ville hjælpe Lydia med at opnå alt det, hun havde evnerne til."
Læs mere

Matias Faldbakken: Vi er fem

Vi er fem foregår i den lille norske bygd, Råset, og handler om Tormod og hans familie, som består af hustruen, Siv, og børnene, Alf og Helene. Men hov, det er jo kun fire! Hvem er den femte? Bogen hedder jo Vi er fem?
Læs mere

Michael Frank: Den fabelagtige familien Frank

Jeg er normalt ikke den store læser af biografier og erindringsromaner, men denne holdt mig fanget som kun den bedste roman ellers kan, og bevidstheden om, at der var tale om reelt levet liv, lagde derudover kun intensitet til læseoplevelsen. Ja, jeg fristes til at kalde udgivelsen for fabelagtig og det i dobbelt forstand – fabelagtigt god og fabel-agtig - som i eventyrlig og med en morale til slut.
Læs mere

Alex Michaelides: Den tavse patient

Alicia Berenson er en anerkendt kunstmaler, gift med en kendt modefotograf, Gabriel, der elsker hende overalt på jorden. De lever et overskudsliv i deres store hus midt i London, men alligevel bliver Gabriel fundet død en aften - antageligt skudt af Alicia, da alle spor peger på hende. Problemet er dog, at hun fra den aften ikke har mælet et ord. Og dermed heller ikke har kunnet forsvare sig selv eller fortælle sin version.
Læs mere

Jonas Hassen Khemiri: Farklausulen

Farklausulen handler om en ung mand, far til to og selvstændig bogholder på forældreorlov. Hans far er tyrkisk, men efter at være blevet skilt fra sin danske hustru, er han flyttet tilbage til Tyrkiet. Og det er så her, farklausulen kommer ind i billedet.
Læs mere

Colson Whitehead: Drengene fra Nickel

Bedst som man tænker, at dette er en feel-good historie om en farvet dreng i sydstaterne, der i forlængelse af Borgerrettighedskampen får et bedre liv end end sine forfædre, så drejer historien af – ned ad en noget mere dyster vej. Hen til Nickel Academy.
Læs mere