Romaner (danske)

Michael Enggaard: Efterhånden mulighed for sol

Det tema, som træder tydeligst frem i romanen, er imidlertid den manglende kommunikation mellem på den ene side karrieremennesker, der drøner ud af livets motorvej, og på den anden side ensomme mennesker, specielt mænd, som enten bare aldrig rigtigt fik trykket på speederen eller kørte galt undervejs.
Læs mere

Helle Helle: BOB

Helle dusseda, så har hun gjort det igen, hende Helle Helle. Hun har skrevet BOB - en roman, som med sin fåmælthed kryber ind under huden på læseren, og der efterlader et sådant aftryk, at fortællingens personer lever videre længe efter, bogen har fundet sin velfortjente plads i reolen.
Læs mere
BOB af Helle Helle

Sissel-Jo Gazan: Hvide blomster

"Når jeg genfinder en blomst fra min oldefars herbarium, bliver jeg glad, men samtidig bliver jeg også en lille smule ked af det. Det er så dejligt at lede, og selvom jeg glæder mig over fundet, sørger jeg også over, at tiden er gået, og rejsen er slut."
Læs mere

Kristina Stoltz: Paradis først

Danske Kristina tager til USA i en uges tid for at besøge sin amerikanske ekskæreste, Marlon. Det er næsten 20 år siden, de sidst sås. I løbet af besøget væver fortidens minder sig ind i nutidens møde på en meget realistisk måde - for hvad er erindringer, og hvordan husker vi?
Læs mere

Birgithe Kosovic: Det du ikke vil vide

"Det du ikke vil vide" er en indsigtsfuld og ærlig beskrivelse af Birgithe Kosovics baggrund, som den fremstår, når hun bladrer i sin mors og, ikke mindst, sin fars familiekrønike.
Læs mere

Tine Høeg: Tour de chambre

Tine Høegs nye bog Tour de chambre spænder bredt …. som et smukt kunstværk. Den handler om kærlighed, venskab, identitet, kreativitet, rodløshed og om at skabe sig et liv.
Læs mere
Tour de chambre

Stine Pilgaard: Meter i sekundet

Sikke en perle af en skøn bog til lune sommeraftener i hængekøjen eller stranden. Advarsel: Du kommer garanteret til at grine HØJT, når du er helt væk i læseoplevelsen.
Læs mere

Iben Mondrup: Tabita

Tabita er historien om, at det er let at flytte et barn fra et miljø til et andet, fra en kultur til en anden, men at miljø og kultur flytter med som en indre korkprop, der kun farer desto hurtigere mod overfladen jo længere ned mod bunden, man forsøger at trykke den.
Læs mere

Maren Uthaug: En lykkelig slutning

Maren Uthaugs roman "En lykkelig slutning" er en grotesk, men også meget menneskelig fortælling om bedemandsslægten Christian Christiansen. Med sine psykisk skæve personer får Uthaug på sin helt egen måde peget på, hvor svært det er for mennesker at nå og forstå hinanden.
Læs mere