Litteraturhjørnet
en blog om bøger

RIKKE FISCHER

Jeg har, siden jeg lærte at læse, læst mange bøger – og hele tiden. Det er fascinerende, hvordan en god fortælling kan åbne op – både for andre verdner, men også for ens egen verden. I dag er man ved at blive klar over, hvor stor en værdi det har at læse skønlitteratur. Man mener endda at kunne bevise, at det at læse øger ens indlevelsesevne og styrker ens følelsesliv.

Men jeg behøver ikke beviser eller forskning for at vide, at jeg bare storelsker at lade mig dumpe ned i en fortælling. Især bliver jeg fanget ind, hvis der er en harmoni – eller et interessant spændingsfelt – mellem den historie, der fortælles, og den måde, det gøres på gennem sproget. De bedste forfattere evner at skabe dette, så vi andre bare kan læne os tilbage i lænestolen med bogen i hånden og få en fantastisk læseoplevelse.

Jeg startede bloggen her, fordi jeg gerne ville dele det med andre, når jeg var færdig med en bog. Lidt ligesom når man snakker om filmen med sin ven, når man går ud af biografen.

Sidenhen har jeg fået flere skribenter med ombord, så der kommer løbende nye boganmeldelser her på Litteraturhjørnet.dk.

Jeg håber, at vi med bloggen kan inspirere dig med ideer til nye bøger og forfattere. Der udgives så ufattelig meget litteratur hver dag (heldigvis!), og det kan være svært at følge med og overskue markedet. Det kan du få hjælp til her på bloggen.

Et udpluk af mine anmeldelser:

Hvide blomster af Sissel Jo Gazan

Florida af Laureen Groff

En flod skal være i bevægelse af Anne Lise Marstrand Jørgensen