Af Nikoline Skole Fischer Mikkelsen

Forfatter: T.M. Palshof, Titel: Larverne – Pavens Yndling, Forlag: Politikens Forlag, 206 sider, Udgivet 2018. Anmeldereksemplar.

“Sommerfugleklanen – Pavens Yndling”. Det hedder T.M. Palshofs spændingsbog for voksne.
Han skrev så en ny bog, nemlig “Larverne – Pavens Yndling” til børn. Det sjove er, at hovedpersonen Linus’ far i bogen er “forfatteren” til “Sommerfugleklanen”.

“Larverne” handler om Linus og hans tre venner, Morten, Anton og Christian. Drengene tror, at de bare skal hjem til Linus og spille computer og slappe af, men da de pludselig møder en mystisk person i spillet, som siger at Linus’ far er i livsfare, bliver de rodet ud i et mysterium, hvor de skal alt andet end at slappe af.

Palshof Larverne

 

Historien foregår i København, så der var rigtig mange steder, som jeg kendte i bogen.
Noget af det jeg også godt kan lide ved bogen, er at den foregår i nutiden. Som at der fx er brug af telefoner, computere og så videre.

Christian stod også og kiggede på sin telefon, hvor han havde forsøgt at lægge en rute ind i går aftes – […]
Han sagde det til de andre, og Morten tjekkede hurtigt GPS’en.

Det er også meget fedt, at selvom at Linus er hovedpersonen, så får man nogen gange også et indblik i, hvordan de andre føler eller har det.

Mortens aften var markant nemmere. Hans forældre var stressede over, at de ikke havde fået pakket endnu.
[…]
Morten stod nu helt alene og kiggede på skærmen med de vilde udregninger. Pludselig sagde computeren en underlig lyd. Den var kommet frem til noget. Det gibbede i Morten.

“Larverne – Pavens Yndling” er en slags krimi for børn, og den er både sjov og spændende, synes jeg. Jeg blev interesseret i bogen, allerede da jeg så dens flotte forside.
Den får fire store briller af mig.

 


Nikoline (født 2006) har skrevet boganmeldelser til Litteraturhjørnet fra 2018-19.

 

 

Share This