Af Louise Juelskjær Hansen

Titel: FANTASTISK SEJE KVINDER der reddede planeten
Forfatter: Kate Pankhurst
Forlag: Forlaget Albert

Sidetal: 32
Udgivelsesdato: 27/8 2020

 

 

Skøn bog for børn om kvinder, der har gjort noget ekstraordinært

Kan I klare en børnebog mere? Endda en med fantastiske illustrationer og fuld knald på farverne.

Herhjemme kan vi godt mærke, at det er sommerferie (i hvert for børnene). Pigerne får lidt ekstra højtlæsning for tiden, ligesom de begge læser hver dag. Elsker at tiden er lidt mere til den slags hygge, og at vi får nogle gode læseoplevelser sammen.

Denne bog sætter fokus på forskellige kvinder, som alle har gjort noget særligt for at redde vores planet. Den er i øvrigt efterfølger til “FANTASTISK SEJE KVINDER der forandrede verden”, (se sidste billede) som vi nok skal fortælle meget mere om, når sommerferien nærmer sig sin afslutning.

Undervejs i vores læsning møder vi bl.a. Edith Farkas, som studerede vejret og opdagede de store huller i ozonlaget, Jane Goodal som viede sit liv til chimpanserne og Eugenie Clark som var marinebiolog og forskede i bl.a. hajernes “ufortjente dårlige ry”. Hun dykkede i øvrigt sidste gang som 92-årig (mega sejt)!
Alle kvinder i bogen har taget en utraditionel vej i livet, men de har sat sig dybe spor og er en kæmpe inspiration for andre til at gøre en forskel. Bogens udformning er lidt særlig og spændende, da der er mange skønne illustrationer og tekstens struktur er lidt anderledes i sin opbygning, så man lige skal finde ud af, hvad der skal læses først.
Man kan som læser, og det gælder både børn og voksne, ikke undgå at blive draget af de vilde farver og alle kvindernes historier, så det er bare med at springe ud i læsningen.


Skøn billedbog

Vi synes, at “FANTASTISK SEJE KVINDER der reddede planeten” er en virkelig skøn billedbog, som både gjorde os klogere og gav lyst til at få en endnu større viden om alle de seje bedrifter, der er blevet gjort rundt omkring i forsøget på at gøre jorden til et endnu bedre sted at leve.
⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️ ud af 6 stjerner.

Share This