Af Rikkemaiah Fischer

Forfatter: Katerina Pitzner, Titel: Sjælens begær – kærlighed mellem soul mates, Forlag: Aronsen, 195 sider, Udgivet 2017, Anmeldereksemplar

Katerina Pitzner er en succesfuld, international diamanthandler med egen business, OG så er hun clairvoyant medie. Jeg synes personligt, at det lyder som en ret interessant kombination. Og hun virker meget autentisk og troværdig i det, at hun er i stand til både at have en karriere i en meget jordbunden branche og have et så spirituelt livssyn. Når man stifter bekendtskab med hende gennem bog og website, virker det faktisk ikke som modsætninger, men som en smuk forening af to verdener.

Hun har tidligere skrevet bogen Diamantjægeren, og nu har hun så skrevet en meget spirituel og personlig bog: Sjælens begær. Den handler om møder mellem soul mates, hvad det er for noget og hvilken læring, der er i disse. Jeg blev bare nødt til at læse denne bog – emnet er meget interessant, og jeg har også haft mine egne soul mates-møder i livet, som jeg ønskede at blive klogere på.

Katerina Pitzner har en meget naturlig tilgang til den spirituelle dimension af livet – hun ser det som en ufravigelig del af det at være menneske. Vi har en personlighed med et ego, men vi ER en sjæl med en universel bevidsthed. Katerina beskriver og forklarer på en ret tilgængelig og klar måde nogle forskellige universelle, spirituelle love om fx: ego, sjæl, skyggesider, soul mates, tilgivelse, reinkarnation og karma. Og mange mange flere.
Hendes udgangspunkt – som er de udfordrende men udviklingskrævende soul mates-møder mellem mennesker – har jeg ikke set udfoldet på denne måde før.

“En ægte soul mate er nok det vigtigste menneske, du nogensinde vil møde,
fordi han eller hun nedbryder dit skjold og vækker dig.”
Katerina Pitzner

Sjælens begær gør op med de generelle misforståelser om soul mates. Vi er programmeret til at tro, at når vi møder denne soul mate, som vi tror er den eneste ene, SÅ bliver alt godt. Men det er næsten omvendt set fra egoets side: For NU bliver vi virkelig udfordret. På vores skyggesider og alt det, vi ikke ønsker at se om os selv. Vi har dog alle forskellige livsveje og sjæleaftaler: nogle mennesker vil møde flere soul mates i løbet af deres liv og opleve flere udfordringer herved, mens andre vil have et mere “roligt” kærlighedsliv, fordi deres aftale er noget andet.

Men med bogen her kommer der nogle gode forståelsesrammer og forklaringer til de, der føler sig pint af at have oplevet svære parforhold med store følelsesudsving. Der er en grund til dette, og det er ikke fordi man gjorde noget forkert. Ens sjæl har en plan.

Ofte vil mødet med en romantisk soul mate (Katerina skelner mellem andre typer soul mates, som fx venner eller vores børn, og så de romantiske soul mates) være livsforandrende og skelsættende, da det vil sætte en omfattende udviklingsproces i gang hos begge parter. Det er som om, vores sjæle har en plan, mens vores ego ikke altid kan se velsignelserne ved det.

Ofte vil der være en meget stor tiltrækning på flere planer, når man møder en romantisk soul mate. Man vil føle, at man allerede kender hinanden, og at man er meget “gennemsigtige” og ærlige over for hinanden. Der vil være en magnetisk tiltrækning, da det er sjælene, der trækkes mod hinanden. Men samtidig vil nogle mennesker vige bort fra dette, fordi det kan føles så intenst og anderledes. Der er ofte en push/pull-effekt i sådanne relationer, fordi der opstår konflikter, når man møder sine skyggesider i den anden. Og parterne kan have brug for at holde pauser fra hinanden, fordi de har brug for fred og ro til at kunne udvikle sig i adskillelsen

“Der findes en iboende hukommelse, der minder os om, hvordan det er at føle sig tryg, elsket, og at alt er, som det skal være. Den tilstand forsøger vi at genopleve gennem hele livet på forskellige måder.”
Katerina Pitzner

Dybest set er formålene med en soul mate-relation – ifølge bogen – at vi skal acceptere og integrere vores skyggesider, afvikle karma (som er læring), og at vi igen skal få kontakt med den del af os, der ved at vi allerede er kærlighed og hele, som vi er. Med eller uden et romantisk soul mate-parforhold. Det er nemlig den eneste måde, hvorpå vi kan indgå sundt og afbalanceret i en tæt relation med et andet menneske. Så bliver det et forhold, der er en kilde til glæde, i stedet for at det er styret af en længsel, der skal dulmes.

Sjælens begær er en vigtig bog med et kærligt og livsbekræftende budskab. Den åbner nye døre i vores kulturs begrænsede syn på dating og parforhold, og den viser en sjælfuld vinkel på kærlighed, som har rødder i det almindelige liv og med respekt for de menneskelige, psykologiske mekanismer, vi bliver født med.
Katerina viser i sin tekst kærlighed og forståelse for læserne og de kringelkroge, de måtte føle sig fanget i i kærlighedens navn, og der gives en visdom, der åbner ens øjne og forståelse for meningen med det hele.

Så er du klar til at få mere kontakt med din sjæl og spiritualitet og samtidig få fornyet dit syn på, hvad en romantisk soul mate egentlig er, så kan jeg klart anbefale Sjælens begær.

Share This