Af Nikoline Skole Fischer Mikkelsen

Forfatter: Jennifer Bell, Titel: De ualmindelige – Det frosne teleskop, Originaltitel (engelsk): The Uncommoners – The Frozen Telescope, Forlag: Høst & Søn, 285 sider, Udgivet 2018, Anmeldereksemplar

Det frosne teleskop er tredje og desværre også sidste bind i serien om de to søskende, Ivy og Seb, og deres ualmindelige ven, Valian. Denne gang er de rejst til Nubrook, det dybeste undermarked i verden, for at lede efter Valians forsvundne lillesøster, Rosie. Men når man ikke ved hvem man kan stole på, og Hexagon stadig er derude, er det ikke det letteste i verden.

“Valian,” sagde hun blidt. “Rosie er din søster. Lige meget hvor hun er, er jeg stensikker på at hun savner dig.” Så tilføjede hun i en mere spøgefuld tone: “Ikke engang jeg kan lide når Seb er væk i længere tid, selvom han er en idiot.”

 

[Du kan læse mere om seriens univers i min anmeldelse af 2’eren, Det rygende timeglas, her]

Det frosne teleskop

Som sagt foregår 3’eren i Nubrook, hvor thanksgiving er i fuld gang.

“Wauw,” sukkede Seb og kiggede op på de oplyste billboards på hustagene. “Det er sindssygt det her.”
Næsten alle bygninger var udsmykket til thanksgiving. Glitrende guirlander af agern var draperet rundt langs vinduesrammerne, og på døren hang der stjerneformede kranse af hvede og majsblade.
Valian tog dem med hen til et sted hvor brolægningen var tæt besat med små vogne der solgte kaffe og hotdogs. En fristende duft af stegte løg fyldte luften.

De finder hurtigt ud af, at Rosie må have en af genstandene fra Det Store Ualmindelige Gode. En af de fem mest kraftfulde ualmindelige genstande med en ukendt kraft, som Hexagon vil gøre alt for at få fat på. Det gør deres søgen efter hende endnu mere vigtig, og samtidig skal de forhindre Hexagon i at få alle undermarkeder til at gå under.

I Nubrook møder de den mystiske mr. Rife, som ejer auktionshuset Forward & Rife. Han lavede en handel med Rosie den dag hun forsvandt, men påstår at han ikke har hørt noget om hende.

Men de finder et spor, der viser, at Rosie har en forbindelse til auktionshuset.

Det jeg synes er fedt ved De Ualmindelige, er at det er noget, som ingen før har fundet på. Idéen med ualmindelige genstande og hele det univers, det er helt unikt og fantastisk.
Bortset fra én ting. I denne bog er et grimt ord for almindelige mennesker ‘muckere’. Det er som taget ud fra Harry Potters ‘mugglere’.

Bogen holder også spændingen hele vejen igennem. Men nogle gange bliver ting, som steder i bogen eller tøj, beskrevet lidt for meget eller detaljeret, så jeg næsten ikke kunne følge med.

Det frosne teleskop

De Ualmindelige er en virkelig fed serie, fordi universet i den er helt unikt, og jeg synes, at det er en virkelig god idé.
Det er en spændende, sjov og fantasifuld historie, som man bliver grebet af, og man bliver indfanget af dens personer.

Jeg synes, man skal læse bøgerne fra 1-3, fordi man ellers ikke kan følge med.

Tak til Høst & Søn for anmeldereksemplaret.

Jeg giver bogen:


Nikoline (født 2006) har skrevet boganmeldelser til Litteraturhjørnet fra 2018-19.

 

Share This