Erindringer og biografier

Michael Frank: Den fabelagtige familien Frank

Jeg er normalt ikke den store læser af biografier og erindringsromaner, men denne holdt mig fanget som kun den bedste roman ellers kan, og bevidstheden om, at der var tale om reelt levet liv, lagde derudover kun intensitet til læseoplevelsen. Ja, jeg fristes til at kalde udgivelsen for fabelagtig og det i dobbelt forstand – fabelagtigt god og fabel-agtig - som i eventyrlig og med en morale til slut.
Læs mere

ANNE FRANKS DAGBOG – Graphic Diary

Selvom historien selvfølgelig er sørgelig, så er den også både humoristisk og poetisk. Anne Frank er god til at sætte ord på noget, der kan være svært at sætte ord på. Man kan mærke hendes personlighed gennem hendes tekst. Hun lægger ikke skjul på noget. Det kommer lige fra hendes hjerte.
Læs mere

Jens Andersen: Denne dag, et liv

Astrid Lindgrens forfatterskab er så omfattende, og hendes bøger skrevet med så stor selvfølgelighed, at det er helt svært at forestille sig, at Astrid Lindgren også var andet end forfatter. Men det var hun – det fremgår klart af Jens Andersens biografi om hende: Denne dag, et liv.
Læs mere
Astrid Lindgren biografi

Ngũgĩ wa Thiong’o: En drømmemagers fødsel

"Jeg voksede op med hendes fortællinger, som hun var den eneste, der kunne mane frem ved højlys dag. Hun var blind og kunne ikke se dagslyset, men fornemmede det i sine skælvende hænder. Hun havde formet min verden på måder, kun jeg kunne forstå. Hun havde vakt mit ønske om at blive drømmemager."
Læs mere
Ngugi Wa Thiong'o

Katerina Pitzner: Sjælens begær – kærlighed mellem soul mates

Sjælens begær er en vigtig bog med et kærligt og livsbekræftende budskab. Den åbner nye døre i vores kulturs begrænsede syn på dating og parforhold, og den viser en sjælfuld vinkel på kærlighed, som har rødder i det almindelige liv og med respekt for de menneskelige, psykologiske mekanismer, vi bliver født med.
Læs mere