CECILIE SNAPHOLT

Jeg drages af bøger. Intet mindre.

Jeg synes der er noget helt særligt ved bøger – alene sanseligheden ved det at sidde med en bog mellem hænderne; og dét for en stund at overgive mig, forsvinde væk og ind i noget andet end mit eget lille liv – lade mit perspektiv blive forstyrret, fornyet og forstørret er blot noget af magien jeg mærker, der er ved bøger.

Jeg hedder Cecilie, og udover at have æren af at anmelde bøger her på Litteraturhjørnet, arbejder jeg til daglig som pædagog i en vuggestue og er derudover i gang med at uddanne mig til både psykoterapeut og doula.

Jeg har en særlig forkærlighed for bøger, der vedrører (dybde)psykologiske aspekter af det at være menneske her i verden – både faglitteratur, men også skønlitteratur, eventyr, myter og det helt særlige ved at blive taget med så langt ind i et andet menneskes livshistorie – og opfattelse, som en (selv)biografi kan.

Jeg har altid gang i flere bøger ad gangen, som jeg går til og fra – både fordi min nysgerrighed og mit videbegær trives umådeligt godt med det, men måske lige så meget for at udskyde den melankoli, jeg ofte føler, når jeg har vendt den sidste side i en bog.

En af mine favoritter er bogen Kvinder som løber med ulve, hvor forfatteren Clarissa Pinkola Estés gennem fortolkninger af klassiske eventyr og myter tager os med på en rejse gennem den kvindelig psyke for at genskabe kontakten til vores naturlige medfødte kraft – ind til den indre vildkvinde, som bor i os allesammen.

Anmeldelser som Cecilie har skrevet:

Jagten på det gode menneske

Den lille vilde