Litteraturhjørnet

en blog om bøger

Børnebøger

- og Young adult-litteratur

David Sundin

Har du nogensinde siddet med en bog, der ikke ville læses? Denne sjove børnebog gør alverdens krumspring for ikke at blive læst. Og det er SÅ morsomt.
Læs mere

Susanne Meelbye: Lærke – helt tæt på

Lærke er ikke som de andre piger. Hendes synshandicap gør livet en smule mere udfordrende, men Lærke har lært at klare sig på bedste vis. Generelt er Lærke vellidt og respekteret, men så er der lige Camilla fra klassen, som ikke kan lade vær' med at være efter hende. Måske er Lærke og Camilla ikke så forskellige som de tror?
Læs mere

Maria Eun Elkjær: Ellens mor har skæve øjne

"Ellens mor har skæve øjne" sætter fokus på vigtige temaer som adoption, forskellighed og udvikling i sprogbrug gennem tid. Alt sammen i børnehøjde og med de fineste illustrationer til at understøtte historien.
Læs mere

ANNE FRANKS DAGBOG – Graphic Diary

Selvom historien selvfølgelig er sørgelig, så er den også både humoristisk og poetisk. Anne Frank er god til at sætte ord på noget, der kan være svært at sætte ord på. Man kan mærke hendes personlighed gennem hendes tekst. Hun lægger ikke skjul på noget. Det kommer lige fra hendes hjerte.
Læs mere

Michael Ende: Den Uendelige Historie

Som tiden skrider frem, bliver Bastian mere og mere grebet af historien om unge Atréju, som må drage ud i Fantásien for at redde landet fra Intetheden. Så grebet, at han næsten selv føler sig som en del af den.
Læs mere

T.M. Palshof: Larverne – Pavens Yndling

“Larverne - Pavens Yndling” af T.M. Palshof er en slags krimi for børn, og den er både sjov og spændende. Jeg blev interesseret i bogen, allerede da jeg så dens forside. Den handler om fire drenge, der er på en spændingsfyldt mission i København for at redde den ene drengs far. Mon de klarer den?
Læs mere
Larverne Pavens Yndling

Peter Molde-Amelung: Dallas København

Romanen Dallas København handler om den 12-årige pige Dallas, som bor med sin oldefar Monty i et gammelt faldefærdigt hus i et lille hjørne i den store park, Frederiksberg Have. Hendes mor redder truede dyr i Afrika og har ikke rigtig tid til Dallas. Hendes far er død, men det snakker ingen om.
Læs mere

Jennifer Bell: Det Rygende Timeglas

Så er de tilbage, de to søskende Ivy og Seb, i den fantastiske fortælling om De Ualmindelige, der bor i byen Lundinor, som ligger under Londons gader. Ualmindelige genstande er ikke, som de ser ud. Med ualmindelige knapper kan man helbrede, og gæt hvad man kan med en støvsuger? Flyve!
Læs mere
Jennifer Bell

Godnathistorier for rebelske piger

"Da gik det op for mig, hvorfor prinsesserne altid er så hjælpeløse i film: De er alle sammen skabt af mænd,” siger hun. Hun lovede sig selv at skabe en ny type prinsesse som var stærk, selvstændig og … “... Modig,” tænkte hun. “Sikke et godt navn til en film!”
Læs mere