Litteraturhjørnet
en blog om bøger

ANNE PERNILLE FISCHER

En stille søndagseftermiddag i sofaen med en kop varm te og en god bog, mens solstrålerne danser ind gennem vinduet. Der skal være stille omkring mig, når jeg læser, men så forsvinder jeg til gengæld også helt ind i bogens univers. Du kender det sikkert selv. Man både ser, hører og sanser hele historien som en film, der udspiller sig for ens indre blik. Og i modsætning til filmens verden, skaber vi som læsere hver især vores unikke indre film ud fra bogens handling. Det er det særlige, jeg elsker, ved at læse: at det er min indre fantasi, der er medskaber, mens øjnene ivrigt løber ned over ordene på siden.

Mit navn er Anne Pernille Fischer og udover, at jeg anmelder bøger her på Litteraturhjørnet, arbejder jeg til daglig som mentor og coach for selvstændige i min virksomhed: www.annepernille.dk.

Jeg er vild med flere forskellige boggenrer. Det er især bøger, der bidrager til livet som selvstændig, jeg har i bogreolen. Det kan være bøger om markedsføring, salgspsykologi, eller hvordan man bliver forstået af sin modtager. Jeg drages i lige så høj grad af fagbøger, hvor jeg kan lære mere om de psykologiske aspekter i menneskets adfærd i forhold til at udleve vores drømme og gøre det, vi gerne vil. Her læser jeg mest om skyggearbejde, vaner, motivation og mod. 

Når jeg skal holde helt fri, elsker jeg let litteratur som eksempelvis chick lit eller en solid, velskrevet roman med plads til at forsvinde ind i andres historier. En af de bedste bøger, jeg nogensinde har læst er Ken Follets ”Jordens Søjler”.  

Anne Pernille har skrevet en anmeldelse af Millionæren fra Singapore.