Af Louise Juelskjær Hansen

Titel: Dybt Vand
Forfatter: Anne Mette Lundtofte
Forlag: Gutkind Forlag
Sidetal: 208
Udgivelsesdato: 15/8 2022
Bogen er modtaget som anmeldereksemplar

Ny bog om sagen, der rystede hele verden:

 

For 5 år siden blev Danmark genstand for hele verdens opmærksomhed, da en ubåd med to personer for en stund forsvandt i Øresund. Kun den ene person, Peter Madsen, dukkede op til overfladen i live. Ubådssagen viste sig at være en af de frygteligste kapitler i dansk retshistorie og mediebevågenheden var enorm.

Forfatter til denne bog, Anne Mette Lundtofte dækkede sagen for “The New Yorker”. Ikke som retsreporter, men som dansk forfatter, der kunne give amerikanerne en “insider-vinkel” på den ubegribelige begivenhed, som havde fundet sted i et af verdens lykkeligste og mest sikre lande.

“Dybt vand’ er baseret på interviews med mange af de personer, der var involveret i efterforskningen. Bogen dokumenterer de ting, som vi ved med sikkerhed, også fra vidner som ikke tidligere har udtalt sig.
Handlingslinjen i bogen er kronologisk og som læsere bliver vi indviet i, hvad der skete hvornår. Det er derfor ikke en klassisk “True Crime bog” eller et retsdrama, men elsker du at læse begge dele, så vil du helt sikkert også finde denne bog interessant.


Bogen dækker sagen fra begyndelsen til slutningen:

Handlingen starter fra det af Kim Wall meldes savnet og slutter da Peter Madsen dømmes og ubåden ophugges. Bogen er opdelt i 3 dele: “Søredningen”, “Politiets efterforskning” og “Eftersøgningen af Kim Wall”. Rigtig mange forskellige kilder bruges undervejs til at give et nuanceret og grundigt indblik i sagen, og nye oplysninger kommer frem. Bl.a. omkring hvordan brugen af lighunde fra Sverige bistod til opklaringen på en måde, som udenforstående ikke var klar over.
Jeg fulgte meget med i sagen for 5 år siden. Det var nærmest umuligt ikke at lade vær’. På daværende tidspunkt fik man det hele i små stykker og kunne på den måde måske bedre fordøje det hele. Selvom bogen ikke har fokus på den ondskab, som ramte Kim Wall den augustnat for fem år siden, så er det stadig ubegribeligt at læse denne bog. Spændende men uhyggeligt.

Netop den kronologiske opbygning skaber en viden og overskuelighed over hele forløbet, som tilføjer øget klarhed omkring den store indsats, der lå bag hele efterforskningen. Jeg synes det er virkelig spændende læsning og vil helt sikkert anbefale bogen. Den er hurtigt læst og meget ordentlig i sin fortælling.

⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️ ud af 6 stjerner
Share This